Copyright

A mi kártyánk

 

A képen látható 56 lapos cigánykártya eredetije Bijou paklija volt. Ezt rajzolta és fejlesztette tovább Regina. Mindannyian hozzátettük azokat az elemeket, amelyeket saját kártyánkkal saját munkánk során elengedhetetlennek tartottunk, azután az összegyűlt információk alapján Mirabella egységes formába hozta a képeket.

Több, mint egy éven át csiszolta, alakítgatta a kártyákat, mire ő is elégedettnek érezte magát, és mi is megtaláltuk a lapokon azokat a képelemeket és szimbólumokat, amiket fontosnak érzünk.

Köszönetünk jeléül neveztük el Mirabelláról ezt a paklit, amit mindannyian sajátunknak érzünk és egységesen használunk.

Regina kezdetben csak a sajátjával dolgozott, de amikor a nyomdába adásról beszéltünk, az ő ötlete volt az üres pakli melléklet, amire mindenki megrajzolhatja a saját 56 lapos kártyáját.

A kártyánk kereskedelmi forgalomban nem kapható, de rendszeresen küldünk belőle olyan kérdezőinknek, akiket erre méltónak talál a cigánykártya.

 

 

Ez a kártya lámpás a kezünkben. Fényénél olyan dolgokat pillantunk meg, amik amúgy rejtve maradnának. Ha világos van, süt a nap, és jól látható minden, nincs szükségünk rá. Ám néha köd ül ránk, és olyankor egy kicsi fény is sokat segít. Látjuk az utat, nem botorkálunk, még ha a lámpás csak egy kanyarnyit világít is meg, legalább észrevesszük, ha elágazásnál vagyunk.

Jövőnk hosszú távon cselekedeteinktől függ. Attól, hogy milyen úton járunk, hogyan döntünk, mikor merre indulunk. A kártya nem a teljes jövőt mutatja meg – mert a mi hitünk szerint az nincs eleve elrendelve vagy teljesen megírva – hanem azt, hogy a tetteinktől függően mire számíthatunk a közeli sorsunkban.

Ez nekünk azért fontos, mert vannak felelőtlenek, akik hosszú évekre előre megjósolnak sorsfordító nagy eseményeket. Nemrég írt Irénnek egy fiatalasszony, aki az első férjét balesetben vesztette el. Sok szenvedés után végre újra révbe ért, boldog házassága lett, és a második férjével nagyon szeretik egymást. Erre azt jósolták neki, négy év múlva el fognak válni. Azóta teljes rettegésben él, elkeseredett, aggódik, alig tud másra gondolni, alig képes örülni, megmérgeződött a boldogsága.

Felháborít bennünket ez a felelőtlenség. Ez a borzasztó jóslat fikarcnyi segítséget sem adott arra nézve, mit tehetnek a házasságuk és szerelmük megóvása érdekében, csak az asszony fejéhez vágtak egy nagyon rossz előrejelzést. Ez olyan lelki folyamatokat indított el, ami valóban beteljesítheti a rossz jóslatot. Az átkot. Négy év szorongás és aggódás után valóban könnyen oda romolhat a kapcsolat, hogy válás lesz a vége. Ez felháborító felelőtlenség.

Erre mondjuk, rossz jóslat fogós átok.

Mi hisszük: felelősek vagyunk a sorsunkért. A kártya arra való, hogy segítsen döntéseket hozni, tisztábban látni, okosabban cselekedni. Ha negatív sorseseményt látunk, azt nézzük, milyen mozgásterünk marad, hogyan vészelhetjük át a nehéz időt, és hogyan jöhetünk ki legjobban a bajból.

Ebben az értelemben inkább vagyunk előre látók, mint jövőbe látók. A cigánykártya lámpása sokszor csak halványan pislákol, de még így is sokat jelent a sötétben tévelygőknek.

 

 

Vissza a kezdőlapra