Copyright

A kártya válasza és Regina elemzése
egy üzletről
Mérleg kivetéssel

 

 

Bemutatkozás:
Vennék egy autót Interneten keresztül egy külföldi árverési oldalon, nagyon jó az ára, a tulajdonos el is hozná Budapestig a járgányt, de előre kéri a vételár átutalását.
Vajon bízhatok-e benne? Egy német férfiról van szó, néhányszor beszéltem vele telefonon, rendesnek tűnik, de vajon tényleg megbízható? Gyorsan kell döntenem, mert a licit még három napig tart, ezért sürgős segítségüket kérném.

 
Tamás választott lapja:
 
Tamás kérdése: Megbízhatok-e a német férfiben?
 
A Tamást jelzőlap:
 

Kirakás: Mérleg kivetés

 
A kártya válasza a kérdésre:
               
               
       

 

A jósnő elemzése:

Kedves Tamás!
A kivetés mindkettőjük gondolatait megmutatja az üzlettel kapcsolatban, és ezek alapjában bíztatóak. Az Ön oldalán elsőként valóban a hitetlenség szerepel, amely minden bizonnyal abból fakad, hogy először vág neki ilyenfajta megoldásnak. Új élmény az Ön számára egy ilyen autóvásárlás, gyermekként, azaz kezdőként vágna bele, és egyben gyermekien örülni is képes ennek a lehetőségnek. Öröm volt az Ön számára a lehetőség, különösen pedig az, hogy az autó tulajdonosa ilyen együttműködést ajánl. De ez egyben a hitetlenkedés forrása is: kicsit az munkál Önben, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
A német férfi oldalán a legfontosabb szempont, hogy ő nagyon szereti ezt az autót, és szeretné jó kezekben tudni. Bár jármű nem tökéletes és neki is voltak már vele kisebb-nagyobb bosszúságai, ő tisztán és őszintén viszonyul Önhöz, sőt, a kártya azt is mondja, hogy a német férfi sem vett még részt ilyen üzletben, neki is ez az első ilyen alkalom.
Az is látszik a lapokból, hogy mindkettőjük számára jelentős összegről, nagy értékről van szó, aminek következtében tartanak attól, hogy megkárosodhatnak, mindketten érzik a kockázatot, ő is és Ön is tudja, mit veszítene, ha a másik becsapná. Ő esetleg hiába tenne meg ezer kilométert és mehetne vissza üres kézzel, míg Ön attól tart, hogy elveszítheti a pénzét, ha a német férfi egyszerűen eltűnik, miután Ön fizetett neki.
Az üzlet sikere vagy kudarca a hiúság kérdésén fordul meg. Határozottan más irányt vesznek a dolgok, ha Ön ragaszkodik a saját irányító pozíciójához, és nem bízik meg a német férfiben, mint akkor, ha nyitottan és tiszta szívvel fordul felé. Az előbbi esetben komoly szerencsétlenség kíséri az üzletkötést, a másikban viszont nemcsak az adásvétel lesz sikeres, de egymás társaságát is élvezni fogják, és egy későbbi barátságot alapozhatnak meg. Önön áll, hogy az utóbbi következik-e be, azon múlik a pozitív kimenetel, hogy képes-e túllépni a bizonytalanságán, és látatlanban, ismeretlenül bizalmat adni a másik férfinak. A kártya azt mondja, csak ez utóbbi esetben vágjon bele.

Üdvözlettel: Regina

 
Az elemzést Regina készítette 6500 Forintért.
 
Tamás visszajelzése:
Köszönöm szépen a segítséget. A kártyának igaza volt! Amikor elolvastam a választ, azt mondtam, kockáztatok, és nemcsak a vételárat utaltam át, hanem a benzinköltséget és a vonatjegy árát visszafelé. Mivel a német csak az autó árát kérte, nagyon meglepődött, amikor a számlájára ennél nagyobb összeg érkezett meg. És tényleg megvolt a gyümölcse ennek a gesztusnak, mert teljesen megbízhatónak bizonyult ez az ember: pontosan akkor indult el az autóval, amit megbeszéltünk, út közben többször hívott és kedvesen beszámolt, hogy merre jár, a megbeszélt időben találkoztunk Budapest határában. Ami a legjobb volt, hogy a hosszú vezetés ellenére azt mondta, eljön velem hazáig, mert az ideiglenes német rendszámot vissza kell vinnie, viszont vele így gyorsabban és egyszerűbben hazaérek. Még száz kilométert mentünk együtt, nálunk töltötte az éjszakát és a másnap délelőttöt, és tényleg összebarátkoztunk. A legmókásabb az volt a dologban, hogy kiderült: nem vonattal, hanem repülővel utazik haza, mert az gyorsabb és ráadásul olcsóbb is. Azért nem szólt, mert nem akart megbántani azzal, hogy mindjárt az ismeretségünk elején nemet mond egy javaslatomra.
Őszintén szólva, én legbelül attól tartottam, hogy ő, mint német, lenézi a tőle keletebbre lakókat, és emiatt lekezelő lesz, esetleg kihasznál, mert nem tart sokra. De ez az egész autó vétel ennek éppen az ellenkezőjét bizonyította, amitől remekül vagyok, mert megtapasztaltam, hogy egy igazi európai polgár társaságában én is európai polgár vagyok.
Tamás