GABI

Gabi


   
   

"Egykor nyírfákon hintáztam és arról álmodom, bárcsak újra megtehetném...
Az élet ösvény nélküli erdő, ahol az arcodat nap égeti és leszakadt pókháló csiklandozza.
És az egyik szemed sír a gallyak karcolásától.
Elmennék a Földről egy időre, majd visszatérnék újrakezdeni...
Szeretnék felmászni a nyírfára, fel a fekete ágakon a hófehér Mennyország felé,
míg a fa nem bírná tovább. Ám lehajtaná koronáját és engem lerakna megint.
Jó lenne elmenni, majd visszajönni.
Van annál rosszabb is mint nyírfán hintázni."

(Robert Lee Frost)

   
   

Szüleim és testvéreim

Egy 9 gyermekes család legfiatalabb tagja vagyok. Gyermekkoromban főleg az utcán játszottunk, de a ház elől nem igen mehettünk messzebb. Leginkább a földes útra, üveg- vagy szögdarabbal rajzolt ugróiskola (nálunk pityula), megrajzolt szoba-konyha, (ahol családot játszottunk) jelentette a játékot, amivel egész nap elvoltunk.

   
   

Aztán jött a babázás. 9 évesen kaptam az első nagy babámat (azóta is megvan), a barátnőmmel ruhákat varrtunk neki, és kimentünk a ház elé babakocsiban sétáltatni. 10 éves voltam, amikor megkaptam az első kétkerekű biciklimet, ami szép bordó színű volt. 100 Ft-ért vette apám valakitől, és én nagyon boldog voltam. De biciklizni is csak a ház melletti járdán lehetett.

A legkisebb Gyermek    
   


Nagy sarokházban laktunk, amit apámék építettek, mivel szinte évente születtek a testvéreim.

   
   


A családi otthon

   
   


Szőlőnk is volt a Baboshegyen, és én szerettem ott kint lenni. Megtanultam szőlőt metszeni, kötözni. Bár gyermekkoromban nem igen érdekelt a föld, a kerti munka, amikor már saját családom lett, és Pestre költöztünk, hiányzott. Igy kaptam meg a nagyapai örökségből az a kis szántóföldet, aminek a végén gémeskút is volt. Rengeteget dolgoztunk rajta, de beleszerettem egy másik telekbe is, ami tele volt gyümölcsfával, szőlővel. Többségében egyedül jártam ki szőlőt metszeni. Ha elfáradtam, kiültem a présház elé bort inni, ahogy apám is tette réges-régen. Azt a csendet és békességet, talán azóta sem éltem meg máshol.

   
   


Gyerekkorom óta szeretem a könyveket, a verseket. Az első nagy kedvencem Petőfi, és tőle tudtam az első verset is „Reszket a bokor mert…”.  6 különféle, régi kiadású Petőfi kötettel büszkélkedhetek.

Már később, felnőttként szerettem meg Radnóti és József Attila verseit. Talán amióta olvasni tudok, azóta imádom a könyveket. Gyermekkorom összes „pöttyös és csíkos” könyvét kiolvastam. Az olvasás, a versek iránti szeretetem azóta is tart. A kártya gyermekkoromban annyi szerepet kapott, hogy a testvéreim magyar kártyával játszottak, én pedig figyeltem őket így szép lassan megtanultam egy csomó kártyajátékot.
   
   

 

   
   

1986-ban mentem férjhez, majd 2 év múlva Pestre költöztünk. Itt baráti kapcsolatba kerültem az egyik szomszédommal Babival, aki sokszor anyám helyett anyám volt. 1991 körül találkoztam először cigánykártyával, amit Babi mutatott meg és vetett ki nekem. Rettenetesen érdekelt, szinte elvarázsolt ahogyan a lapokat kirakta, pedig nem volt jósnő. Mindig megígértette velem, hogy erről soha, senkinek nem beszélek, mert kinevetnék ezért. Aztán egyszer elvitt jósnőhöz is, persze azt is nagy titokban. Nagy csodálattal néztem, mennyi mindent lehet egyetlen lapból kiolvasni. Ezután többször is eljártam jósnőhöz, de nem mindig ugyanoda. Nem mondanám, hogy mindig, minden úgy volt, ahogyan megjósolták.

   
   


Az élet legszebb ajándéka

   
   

 

   
   

Babit addig nyaggattam, amíg szerzett nekem is egy pakli kártyát és könyvet. Otthon én is próbáltam kártyát vetni, ahogyan Tőle és a jósnőktől láttam, de rá kellett jönnöm, hogy nem elég a kártya feliratát nézni, sőt! Rettenetesen megtéveszti az embert.  Nem is a kártya kirakásával voltam bajban, hanem a lapok olvasatával. Annyira rögződött bennem a kártyák alá írt szöveg, és az amit a könyv magyarázatként írt, hogy nem tudtam kilépni ebből körből, és nem jutottam egyről a kettőre.

   
   


A könyv Babitól és a feliratos kártya

   
   


Aztán évekig a kártya a fiók mélyén lapult, és legközelebb egy nagy párkapcsolati csalódás, és a lányom elköltözése után vettem elő. Volt, és ma is van egy másik jóseszközöm. Az álmaim. Sok mindent megálmodok előre. Nem a konkrét cselekvést, de jeleket adnak az álmok, csak figyelnem kellett rájuk.

Sajnos nem mindig sikerült. (Az első ilyen álmom a bátyám halála előtt volt, immár 12 éve). Azóta is megálmodom a haláleseteket, párkapcsolati-, családi- és egyéb üzeneteket.

Egy párkapcsolati csalódás miatt elkezdtem inni, lelkileg mély szakadékba kerültem. Foglalkoztam az öngyilkossággal is, de valahogy ott volt bennem az, hogy mit szólna a lányom, nem láthatnám őt felnőttnek, hófehér mennyasszonyi ruhában... Na és a másik fél, ő élné tovább az életét… Esténként korán lefeküdtem, annak reményében, hogy üzennek az álmok, hogyan tovább, mit várhatok… És megkaptam az útmutató, merre induljak.

 

   
   

Rozival és Katával egy rendezvényen

   
   


Talán már ekkor indult el valami, a kártya és én. Aztán ismét egy újabb csalódást adta kezembe a kártyát.  Akkor már szinte kerestem újságokban, Interneten kivetési módokat, magyarázatokat. Nekem sokat segített a kártya abban, hogy lekötötte a figyelmemet, nem foglalkoztam annyira a fájdalmammal. Számomra a túlélést jelentette!

Szintén az Interneten fedeztem fel a Cigánykártya honlapot. Egy új kapcsolat kialakulásáról kérdeztem. Bár a válasz meglepett, mert nem éreztem és tapasztaltam azokat a dolgokat, amit az elemzés tartalmazott. Meg kellett értenem, hogy ez a válasz abban segít, hogyan vihetem előbbre, a legkedvezőbben a dolgokat.

"Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat." (Jawaharlal Nehru)

Sokat segített abban, hogy megtanultam a türelmet, az elfogadást, a feltétel nélküli szerelmet. Nem 1-2 napos események előre megjóslása ez, hanem az életünk jobbá tételéhez mankó, hogy annál az útnál ahol megtorpanunk, segítséget kapjunk. A lapok nem egy darab papírt jelentenek, hanem jeleket adnak mint az álmok, csak rajtunk múlik mi valósul meg, mennyire vagyunk bátrak ahhoz, hogy szembe nézzünk a sorsunkkal.

   
   

Levél - egy lap saját kártyámból

   
   


Nagy örömömre szolgál, hogy már van saját cigánykártyám, rajzolt lapokkal is. 56 lapos cigánykártyával szintén jósnőnél találkoztam, de akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek. Gondoltam ahány jósnő, annyiféle kártyával dolgozik. De az Interneten kapott válasz is 56 lapos cigánykártyából történt. Ekkor már egyre jobban a kártya felé fordultam. A csalódások útvesztőjéből mindig a kártya menekített ki, talán utat is mutatott, csak nem vettem észre. Én nem hiszek a véletlenekben, hiszen mindennek van magyarázata, csak egy kicsit a dolgok mélyére kell nézni. Segítséget, mankót és túlélést kaptam a kártyától a nehéz időkben. És most én nyújtok segítséget a cigánykártya lapjaival annak reményében, hogy egy aprócska kis lámpafény mindig maradjon a legnehezebb helyzetben is!

És ez nem lehet véletlen!  A Cigánykártya iránymutatást ad, a lámpás fényével elérhetők a célok, a kitűzött vágyak. Amikor elhalványul a fény, nem megtorpanni kell, hanem bátran feljebb emelni a lámpást, hogy jobban megvilágíthassa az utat, melyre volt erőnk és bátorságunk rálépni.

Nehéz hitet adni az embereknek, de bízom abban, egyszer mindenki ráébred arra, nincs szégyellnivaló abban, ha valaki tanácsot kér a kártyától, mert az nem csak egy kártya, és egy darab papír.

"Ha a jövő nehéznek tűnik, gondolj arra, hogy az egész csak egy pillanattá zsugorodik majd egyszer." (Beth Mende Conny)

A kártyavető-sorselemző tanfolyamnak köszönhetően egyre jobban látom a kártya üzenetét. Változatlanul megvannak jósálmaim, sőt már konkrétan a cigánykártya lapjai is üzennek nekem álmomban.  És ez a kártyavetés mellett sok segítséget nyújt számomra. De még magam is rácsodálkozom 1-1 kérdésnél, mennyire hihetetlen, ahogyan a szemem előtt rajzolódnak ki a válaszok... Én azt mondom, varázslatos...

   
   
A képzésen Klárával és Mirabellával
   
   


Köszönöm Klárinak, Mirabellának, Reginának, Irénnek és Józsinak a támogatást, a biztatást és a sok segítséget. Külön köszönet Klárinak azért a sok lelki támaszért, biztatásért, a „lámpa fényéért” és a rengeteg munkáért, amit az elemzéseibe fektetett.

Legnagyobb örömöt az jelentette, amikor Mirabella írt rólam egy cikket a Családinet-n. Ha kíváncsi vagy mit írt rólam, ITT MEGTALÁLHATOD.

   
   
   
   

 

   
   

KÁRTYAVETÉS ÉS JÓSLÁS NÁLAM:

Kétféleképpen lehetséges:

Írásos jóslásnál a honlapon feltett kérdésedre
előbb kivetem a kártyát és az eredményt
elküldöm neked emailben, majd
megrendelésed után megkapod a jóslatomat is.

Szóbeli (személyes) jóslásnál a feltett kérdésedre
szintén elküldöm neked a kártyavetés eredményét,
azonban a megrendelésed után nem készítek írásos elemzést,
hanem személyesen, szóban mondom el jóslatot.

A személyes jósláshoz természetesen találkoznunk kell:
lehet Budakeszin, Bicskén és környékén, Budapesten.
Az egyeztetéshez e-mail címeden kívül a telefonszámodat is meg kell adnod.


A személyes jóslás és az egyéb személyesen igénybe vehető szolgáltatások árait
megismerheted, ha ide kattintaszHa személyes jóslatot szeretnél, a fentiekre tekintettel küldd el a kérdésedet
IDE KATTINTVA.
Négyszemközt még majd pontosíthatjuk, bővíthetjük a szempontokat,
de elsőre azt írd be, amit a legfontosabbnak, az alapnak érzel.


   
   


Ha szeretnéd megtudni hogyan dolgozom, keresd fel a szakértői oldalamat,
vagy küldd el a kérdésedet ITT.

 

   
   

KAPCSOLATTARTÁS

Elérhetőségem: gabijosol@gmail.com

   
   
   
    Gabi OWAAC tag    
   
Reg. Nr. 0902
   
         
   
UGRÁS AZ ÍRÁSOS JÓSLAT KÉRÉSHEZ
   
   
UGRÁS A KEZDŐLAPRA
   
   
UGRÁS A JÓSNŐK OLDALÁRA
   
   
UGRÁS A KIVETÉSI MINTÁKHOZ
   
   
UGRÁS AZ 56 LAPOS CIGÁNYKÁRTYÁHOZ