RITA

Franciska

   

„Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot,
aki nem, az talál kifogást”

 

Anyám rengeteget mesélt nekem, imádtam hallgatni. Dédnagyapám talán még többet. Minden este kinyitotta a bibliát azon az oldalon amelyikre éppen ráböktünk,  mi naivan azt hittük felolvas nekünk... Nem így volt, de mi elhittünk neki mindent. Ültünk a földön és megbabonázva hallgattuk, hogy is keletkezett az oroszlán és társai. Hát  innen az a fene nagy fantázia, álmodozás ami az életem alappillére. Szeretem elképzelni, beleélni magam a helyzetekbe, sokszor túlságosan is. Ha az ember lánya ilyen mentalitású,  mondhatjuk nem lesz egyszerű élete.
 
Első találkozásom egy francia kártya paklival úgy 5 éves korom körül lehetett, mikor is kikutattam a nagyapám fiókját és a barna bőrtokot kinyitottam. Ámulva néztem a színes lapokat, forgattam az ujjacskáim között. Később, mikor a nagypapával sokat beszélgettünk és jártunk fel-alá megemlítettem neki a dolgot, haragudott a maga módján, de leültetett és megtanított a használatára. Imádtam az első perctől kezdve, és éreztem ezt a mesterséget már művelhettem valahol de nem ebben a formában.

Később  ajándékba kaptam egy csodálatos művészkártyát. Amit már felnőtt fejjel is megigézve nézegettem.
Akkor is ugyanazt éreztem mint 16 évvel ezelőtt, forgattam a kártyát az ujjaim között, percekig csodáltam. De valahogy a sima játékon túl akartam valamit kezdeni vele.

Telt, múlt az idő és a nagypapa meghalt. Az én életem meg fenekestül felfordult. A sors úgy rendezte, hogy utamba küldött valakit.  Jött a mindent elsöprő szerelem. És én már többet akartam. Sajnos csalódnom kellett  és abban a pillanatban eldőlt meg kell változtatnom az életemet. Számomra egyértelmű volt, hogy a cigánykártyát választom. Megfogott a lapok egyszerűsége, színvilága, és hogy annyira hétköznapian az emberekhez szól.

Úgy tartják, hogy cigánykártyát kizárólag ajándékba kaphat az ember, és ha már megkapta az égi jel. Ez a számomra oly  kedves férfi egyik alkalommal meglepett vele. A gesztusa nagyon jól esett. Habár ő nem hitt benne, azért tudta mivel okozhat örömet.

Nevezhetjük véletlennek, de én nem szeretném azt a tényt, hogy nemsokára utamba került egy cigányasszony, aki fakanalat árult, méghozzá szerencsefakanalat és mellesleg megkérdezte tőlem tudni szeretném-e a jövőt. Naná vágtam rá... elgondolkodtam.  Maga a tény, hogy találkoztunk megerősített abban, hogy jól döntöttem amikor a cigánykártyát választottam.

Eddigi életem során sok ember fordult hozzám bizalommal, egyrészt azért mert talán úgy gondolják jó hallgatóság vagyok, másfelől pedig át tudtam érezni problémájuk mélységét, és óvatosan próbáltam nekik a lehetséges megoldások feltárásában segíteni.

Mikor elkezdtem a tanfolyami sorselemzéseket éreztem felpezsdül a vérem. Csodálatos volt kivetni a kártyákat, és összeolvasni. Leültem és csak írtam mire figyelmeztetnek a lapok, mi lehetne a megoldás. Mikor visszaolvastam hihetetlen volt számomra, hogy ezt mind én írtam. Akkor döbbentem rá, hogy képzelőerőm határtalan.

Minden nap azzal ébredek, hogy egyre többet tudok, egyre mélyebben vagyok benne a cigánykártya világában, és hiszem, hogy egyszer majd nem csak gondolataimmal  fogok segíteni a hozzám fordulóknak...

Hisz a kártya olyan sok mindenre felhívja a figyelmet, elgondolkoztat, útmutatást ad egy-egy kérdésben.  számomra egyik szimpatikus tulajdonsága, hogy nem a távoli jövőt kell benne látnunk, hanem egy segítséget az elkövetkező dolgokra, egy tanácsot amelyet vagy megfogadunk vagy nem. A kulcs az óvatosságban rejlik, hisz emberi sorsokról van szó. Sokszor egy jól megfogalmazott mondat, vagy akár egy szó megmásíthatja elképzelt jövőképünket.

Jó ha ezt mindig szem előtt tartjuk.

   
   

 

   
   


KÁRTYAVETÉS ÉS JÓSLÁS NÁLAM:


Személyes jóslással foglalkozom, melyhez találkoznunk kell.
Az időpont és a helyszín egyeztetéséhez az e-mail címeden kívül,
kérlek, add meg a telefonszámodat is.


   
   


Elérhetőségeim:

E-mail: franciskajosno@gmail.com
Telefon: 06-30/415-9044

 

   
         
   
UGRÁS AZ ÍRÁSOS JÓSLAT KÉRÉSHEZ
   
   
UGRÁS A KEZDŐLAPRA
   
   
UGRÁS AZ 56 LAPOS CIGÁNYKÁRTYÁHOZ